Het feest gaat niet door

Pats

Dat was toch een simpele mededeling geweest, toch. Gewoon, “Het feest gaat niet door”. Maar nee hoor in Haren hebben ze waarschijnlijk net stromend water en elektriciteit en denken ze dat het leven altijd onbezorgd geleefd kan worden. De burgemeester van Haren heet Bats, daar kunnen we wat mee op 5 december, zal wel niet zo’n leuke week hebben gehad maar dat verdien je natuurlijk ook niet als je zo’n puinhoop laat maken van je stad. Bij Pauw en Witteman was weinig te merken van enig inlevingsvermogen bij Bats en als hij een staartje had gehad, had ie de hele uitzending zitten kwispelen, zo had ie het naar zijn zin daar aan tafel. Jammer dat “de Pauw” hem niet wat harder aanpakte bij zo’n wanprestatie. Dit is wat ie ongeveer zei en hij mocht er nog mee wegkomen ook.

Toptekst, geschikt voor alle rampen

“Het is helder dat er zaken niet goed zijn gegaan, ik begrijp de emoties en we zullen lering moeten trekken uit wat er is gebeurd. Dat er mensen onthutst zijn begrijpen wij en wij zullen alle reacties in dit traject meenemen in de evaluatie die ongetwijfeld gaat volgen. Ook moeten wij ons afvragen wat wij hier voor de toekomst van gaan leren en zullen terughoudend moeten zijn met conclusies trekken voordat er een gedegen onderzoek aan vooraf is gegaan. Wij zullen alle opmerkingen ter harte nemen en ons afvragen wat onze rol is geweest gedurende het hele proces en goed moeten kijken op welk moment de controle niet meer optimaal was. Als blijkt dat er fouten zijn gemaakt moeten we ook niet weglopen voor de verantwoordelijkheid en er misschien consequenties aan verbinden, maar aan de andere kant heeft weglopen voor verantwoordelijkheid nu geen zin. Omdat we vanaf het begin de berichtgeving en het hele proces precies gevolgd hebben zullen we ook in staat zijn in een later stadium de juiste beslissingen te nemen”.

Wat hij natuurlijk had moeten doen is zeggen dat Merthe niet in een villabuurt woont maar op het woonwagenkamp en dat iedereen van harte welkom is, of op https://www.facebook.com/pages/Het-feest-gaat-niet-door/122849687862568?ref=hl melden dat het feest niet door gaat.