De asieldeal

Een mooie dag

Het was een mooie dag voor de democratie en alle, werkelijk alle leden van het Europese Parlement waren in de meest euforische stemming denkbaar. Er was een akkoord dat, breed gedragen zoals dat heet, een einde zou moeten maken aan de ongecontroleerde toestroom van asielzoekers uit veilige en onveilige landen.

De verklaring van de voorzitter over het geboekte resultaat aan de internationale pers, luide als volgt;

“Namens alle migratieministers kan ik u meedelen dat er, wat betreft de voorgestelde oplossingen voor de huidige migratie vraagstukken, in grote lijnen belangrijke beslissingen zijn genomen. Ik dank de verzamelde pers met hun aanwezigheid en belangstelling en verwijs u voor de details naar het perscommuniqué, waar aan gewerkt wordt, en dat met enkele uren on-line zal staan. Hou uw mailbox in de gaten en bieden tevens vast onze excuses aan voor het te verwachten haperende internet.

Tot slot voor de deelnemers aan het congres heb ik nog de details van de voortgang van deze succesvolle dagen. Het diner begint om 19.00 uur en hieronder vindt u het menu van dienst. Voor de werknemers van de diverse nieuwsstations het goede nieuws dat de snackcar van Chez Louise tot 10 uur vanavond geopend zal zijn.

Nu duidelijk is dat het akkoord om je vingers bij af te likken is, kan het bruggetje naar het fabuleuze menu niet achterwege blijven.

Menu

Roulade De Raie A LÁir

Aloyau De Boeuf En Croute

Pommes De Terres – Celeri Rave En Croute De Sel – Sauce Bordelaise

Tourte Aux Champignons

****

La Cigaralle Du Prince 2013 – Cahors

Château De Cays 1993 Magnum – Cahors

Champagne Moët & Chandon

Cuvee Speciale Des Souverains

Voor wie er in het Sofitel Luxembourg Europe Hotel, het Sofitel Luxembourg Le Grand Ducal Hotel en Hotel Le Place d’Armes verblijven kan ik u wat betreft het vervoer geruststellen. De taxi’s en busjes zullen tot 4.00 uur beschikbaar blijven. Wie denkt misschien toch niet op tijd te kunnen vertrekken verzoeken wij u dit op tijd, zeg 3.50 uur kenbaar te maken aan de receptie.

De bars van de betreffende hotels blijven tot het ontbijt geopend, zodat u niets van de Luxemburgse gastvrijheid hoeft te missen. Het entertainment, om het zo maar te noemen, wordt ook deze keer in alle locaties verzorgd door Team Beluga Diversity and Inclusion. Voor ieder wat wils en uiteraard zoals gebruikelijk om je vingers bij af te likken.

Het vervoer van en naar de luchthaven zal vergezelt gaan met twee, en indien noodzakelijk vier gemotoriseerde escortes. De linker weghelft zal om vertraging te voorkomen worden afgesloten voor het overige verkeer. Goodiebags zijn onbeperkt beschikbaar in het hotel, de taxi’s en het vliegtuig.

Wij hopen dat u een plezierig verblijf heeft gehad in de mooie hoofdstad van het Groothertogdom en nodigen u graag uit voor de volgende conferentie op Malta, voor een nog nader te bepalen onderwerp.

Tot zover deze persconferentie en de pers wijs ik er nogmaals op hun mailbox te volgen voor de details van de besluiten.

Ik wens u verder een fijne avond.