De Onderzoekbureau’s

U vraagt en wij draaien.

Goede morgen, ik heb bij uw onderzoeksbureau een aanvraag gedaan en ik wilde even weten hoe het er mee staat?”

“Ah, daar zijn we uiteraard mee bezig en ik heb uw aanvraag toevallig net voor me. Het is een beetje hectisch en zijn wat onderbezet op dit moment. Nee we gaan er uiteraard mee aan de slag en denk de eerste gesprekken bij u op kantoor eind deze week te kunnen starten.”

“Voor de goede orde nog even voor alle duidelijkheid, het betreft hier een klacht van een van uw medewerkers die zich onveilig voelt en u heeft de indruk dat dit op meer plaatsen in de onderneming zo wordt ervaren, toch?”

Klopt, maar er is wel wat haast bij want op dit moment staan we met het bedrijf een beetje stil, terwijl we juist de laatste jaren een enorme groei hebben doorgemaakt”

“Ik begrijp het volkomen, maar door de enorme vraag naar externe onderzoekers op alle gebied zijn we op dit moment druk bezig met werving en selectie. We kijken hierbij uiteraard vooral naar de onafhankelijkheid en integriteit maar moeten de deskundigheid natuurlijk ook niet uit het oog verliezen. Omdat wij ook werven bij de grote groep, om verschillende redenen tijdelijk niet werkzame, hoger opgeleiden en de psychiatrische instellingen moeten we dat zorgvuldig doen en waken we voor overbelasting van ons huidige team. De overheidscontroles waar wij zelf maandelijks aan worden onderworpen helpt ook niet altijd de vaart er in te houden, moet ik zeggen.”

“Op uw vraag waarom ons bureau U Vraagt en Wij Draaien heet kan ik antwoorden dat het een tijdelijke naam is. In deze betrekkelijk nieuwe bedrijfstak is het nog een beetje zoeken naar wat de klant van ons mag verwachten en hoe wij toch in een keer duidelijk kunnen maken waar ons bedrijf voor staat. Heel veel opties voor een pakkende naam waren er niet meer bij de KvK. Zo waren Blijf van mijn Lijf, Pakze, Nu Even Niet, Heb Ik Dat, De Schandpaal Wakker Woke en nog een aantal sterke pakkende namen reeds vergeven.” Wel moeten die bedrijven allemaal nog worden gekeurd en goed bevonden, voordat ze daadwerkelijk het predicaat extern mogen voeren in hun bedrijfsprofiel. Er is dus mogelijk nog iets te kiezen straks, maar voorlopig houden we het op U Vraagt en Wij Draaien.

“Nog even terug naar uw aanvraag, heeft u iemand op het oog die door ons, zeg maar, wat nader kan worden bekeken, als u begrijpt wat ik bedoel?”