Niet slecht in Sharm-el-Sheik

Genoeg te doen

 

Of het een succes was in het Egyptische Sharm-el Sheik? “Nou dat kan ik met volmondig ja beantwoorden en dat was zelfs bij tijd en wijle letterlijk, mijn god wat hebben die Egyptenaren uitgepakt zeg, die hebben echt stappen gemaakt.”

“Eigenlijk wilde ik vragen naar het resultaat van de besprekingen. Moesten er harde noten worden gekraakt?”

“Daar was vooraf best zorg over, maar het bleek, met hier en daar nog een onduidelijkheid, allemaal goed geregeld. Ook omdat we een aantal ambtenaren al eerder de boel hadden laten verkennen. Zo’n organisatie als vorig jaar in Schotland wilde niemand nog eens meemaken”.

“U doelt nu op de uitkomst van de onderhandelingen?”

“Uiteraard, de kamerindelingen, de activiteiten en de vrije uren, het ontbijt tot 12 uur, het aantal gangen bij het diner, het aantal auto’s per delegatie, de keuze van de muziek, de minibar, haha nou zeg maar maxibar, de meisjes en jongens en tegenwoordig natuurlijk ook allerlei varianten en u vroeg of de noten al gekraakt waren, nou ik kan u verzekeren dat ook die prima in orde waren dit keer en zelfs met een soort vulling, nee we zijn er heel goed uitgekomen.”

“Misschien dat we elkaar toch niet helemaal goed begrijpen, laat ik het anders vragen, wegen de kosten die hier zijn gemaakt op tegen het resultaat, om de opwarming en de stijging van de zeespiegel terug te dringen?”

“Absoluut, omdat er werkelijk overal voldoende airco’s extra waren gemonteerd, was er nauwelijks sprake van opwarming en in dit deel van de wereld werkt het toch anders met eb en vloed. Nee, je kon ongehinderd het water in hoor. En er waren uiteraard zwembaden en jakoezie’s genoeg, maar dat doe je natuurlijk niet als het niet niet nodig is. Alles voor het milieu tenslotte. En wat betreft de kosten, die waren ook vooraf besproken. Elke delegatie had een vrij te besteden toelage die meekon naar de volgende dag.”

“Wat kunt u tenslotte nog zeggen over de afspraken die zijn gemaakt op het gebied van het milieu en dan bedoel ik niet het gezelschap waar u zich prettig bij voelt, maar de stand van zaken op gebied van vervuiling, duurzame energie, terugdringen van fossiele brandstoffen en dat soort zaken?”

“Laat ik daar heel duidelijk over zijn. Je moet met elkaar in gesprek blijven en het gezamenlijke standpunt goed naar buiten en eenduidig communiceren. We zullen zorgvuldig naar deze kwesties blijven kijken en je komt er niet onderuit om het eerlijke verhaal te blijven vertellen. Met z’n allen de schouders er onder en vooral met elkaar in gesprek blijven.”

“Dank u wel.”