De doktersassistente

Maurice de Hond

Wat een problemen en wat weinig succesvol zijn de resultaten als het gaat om de aanpak van de Coronacrisis. Zouden ze nog allemaal slapen bij het Outbreak Management Team. Ik zou geen oog meer dicht doen als ik weer had ingestemd met een stom besluit. Gelukkig heeft de Minister President altijd een mooie onsamenhangende speech waarvan het grootste deel van het Nederlandse volk bijzonder in de nopjes blijkt te zijn. Het maakt eigenlijk helemaal niks uit wat hij zegt. Misschien leest hij binnenkort een keer pagina 14 van de gebruiksaanwijzing van een Gardena grasmaaimachine voor. Gewoon voor de lol. Ik denk dat zelfs dan de vaderlandse pers het met applaus tot zich neemt. Alle deskundigen zijn net als Obelix in de ketel gevallen en als er al een kritisch geluid te horen is blijkt Maurice de Hond te zijn. Die heeft wel gelijk, maar als ze met z’n allen hebben afgesproken dat hij geen gelijk heeft, heeft hij dus geen gelijk. Zo werkt het.

Een eenzame dame

Lekker slapen dus allemaal en tussen de regels de GGD de schuld geven van alles, wat ze natuurlijk ook hebben. Op Terschelling moest een hele camping jongeren op Corona worden getest door een eenzame dame in haar gevechtspak. Het werd handig in de reportage uit beeld gehouden, maar het was er echt maar een. De lange rij jeugd, wat moeten ze trouwens op Terschelling, moest laten zien dat de GGD het echt heel erg druk had en er moest natuurlijk worden opgeschaald. Overal moet alles worden opgeschaald, De mondkapjes, de IC’s, de bedden, de Boa’s natuurlijk en nu ook nog de GGD.

5000

Welnu, misschien is dit een idee. We hebben ruim 5000 huisartsenpraktijken en daar werken in ieder geval 5000 doktersassistenten en waarschijnlijk meer. Die nemen de dokter al heel veel werk uit handen en dat hebben we inmiddels wel allemaal geaccepteerd. Die hoef je dus niet op een cursus te sturen maar een fatsoenlijke instructiefilm voldoet vermoedelijk om de meesten in een paar uurtjes bij te scholen. Van alle kanten gefilmd en je kunt het net zo vaak naar kijken als je wilt. Leert de dokter ook nog wat.

De GGD gaat weer EHBO cursisten werven en laat het testen van op Corona voortaan aan de professionals over. Tien euro per test netto en dat geld vinden we makkelijk in de dikke vette logge GGD organisatie. Maar ja, voordat van hoog tot laag de overbodigen vrijwillig hun mooi beloonde baan opzeggen is er vast al een vaccin  Ik zeg applaus.