Uitgespeeld

Maandag thuis

De teleurstelling, na de verliespartij tegen Duitsland, was bij alle volgers van Oranje bijna nog groter dan bij de spelers zelf. Maandag al thuis en wat moet je dan met de rest van de zomer. Fanny Blankers Koen Games zijn al geweest, Vierdaagse pas in juli en allemaal de schuld van van Persie. Schiet dat ding er dan in suffert. De hele media voetbal-karavaan naar huis terwijl ze tot minstens 28 juni hadden geboekt. Smeets lacht in zijn vuistje, want die gaat naar de Tour en die gaat wel door en lekker drie weken duren. Mooi weer, meestal dan, lekker eten, lekker bedje, lekkere…

Fijne avond

Toch is het iets wonderlijks met ons landje. Het besef dat we niet zo veel voorstellen dringt maar niet tot ons door. Hoewel we Rusland weliswaar nooit hebben proberen binnen te vallen, hebben we op strategisch gebied in het verleden toch wel een paar kleine misrekeningetjes gemaakt. Indonesië bleek toch iets groter dan we dachten net als de Duitsers bij het handen schudden voor de wedstrijd. Vreselijk als je bij een passerende tegenstander omhoog moet kijken, maar als je dat bij bijna alle elf moet doen en je ook je teamgenoten met een nekkramp de Mannschaft een “veel plezier” ziet staan wensen, gaat het een vervelend avondje worden, daar kun je op rekenen.

60 centimeter

Gisteren stonden onze 11 dapperen in de line-up  uit volle borst, “ben ik van Duitsen bloed” te zingen en dan valt het nog niet zo op, maar als je de eerste corner tegen krijgt en Badstuber(1,89),  Hummels(1,92), Boateng(1,90), Khedira(1,89) en Gomez(1,89) melden zich in de zestien meter en daar staan dan Willems (1,69),  Mathijsse(1,83), Heitinga(1,80) en van der Wiel(1,81) tegenover, vraag je je toch af wanneer we van het “Duitsen bloed” zijn afgeraakt. 60 cm kwamen we in totaal te kort als we van de twee elftallen de totale lengte nemen.

Barry

Generaal Michels wist in 1988 niet hoe van Aerle van z’n voornaam heette en bleef hem het hele toernooi Barry noemen, geweldig. Berry moest gewoon de bal over de zijlijn schoppen en bij balbezit inleveren bij Koeman of Rijkaard en hoewel Adri van Tiggelen vast wel elke wedstrijd een nieuwe witte broek kreeg, zijn daar geen foto’s van te vinden die dat kunnen bewijzen. Wouters was ook maar 1,80 maar oh Jan wat hebben we je gemist woensdag.

Mathijssen op 80%, Afellay op 80%, Willems is nog maar op 80% en zal nog wel een paar jaartjes nodig hebben op op 100 te komen, van der Wiel slaapt meestal nog en geven we ook niet meer dan 80% en van Bommel haalt ook de 100% niet meer. Nou dan speelden we dus niet alleen met 60cm minder lengte, maar ook nog met een man minder. Ja dat ga je niet winnen natuurlijk. Zondag met Boula, Vlaar, Strootman en 100% fitte jongens graag.