Gokje?

Goed geregeld

Het zal wel niet, maar toch speelde het even door mijn hoofd toen ik een aantal spelers de bal feilloos zagen terug spelen in de voeten van de Portugees, zou er een klein weddenschapje lopen misschien. In alle landen van de wereld worden wedstrijden verkocht, maar niet in Nederland toch. Het zal ook wel echt niet, maar er is één club die ik er wel een beetjes van verdenk. De regelaars van Oranje, de bobo’s, Hans en Cees en zo, die de hotels altijd al aan het uitzoeken zijn als de eerste wedstrijd in de kwalificatie net is gewonnen. Je moet er wel snel bij zijn tegenwoordig, want voor je het weet zijn de beste hotels weg en zitten de Italianen in jou hotel of de Brazilianen en zit jij in een buitenwijk zonder stromend water. De vluchten van Krakov naar Charkov en weer terug en weer heen en weer terug en weer heen en weer terug, in een week, ook best goed geregeId. 1350 kilometer per vluchtje, en wat het kost.

 

Beetje passie

Dit jaar naar Wenen en Barcelona geweest en dan ben je blij als je op het terras van je hotel zit. Toch altijd inspannend zo’n vliegdag, inchecken, koffers, taxi of bus, op je spullen letten, schoenen uit riemen af, nog even naar het toilet, heb ik mijn paspoort wel. Leuke dag, maar wel inspannend. Ik ben niet zo’n reiziger en de profs onder ons stappen waarschijnlijk moeiteloos in en uit, maar als ik tussen al dat gevlieg ook nog moet voetballen hield ik me toch beetje gedeisd, tijdens de wedstrijd. Het kan ook te gek hè.

Raymond Goethals, voormalig bondscoach van België, heb ik het beste antwoord ooit horen geven op de vraag van een journalist over het meespelen van de 38 jarige Wilfried van Moer. “Of je jong bent en het al kan, of oud bent en het nog kan maakt mij niet zo veel uit”, zei Goethals. Wilfried kon maar een halve wedstrijd spelen maar was belangrijk voor België. Raymond kon zich soms geweldig opwinden http://www.youtube.com/watch?v=uW9WFEopJRw als hij weer eens naar de tribune was gestuurd. Grappige beelden van een gepassioneerd man. Daar zou Philip wel een klein hapje van mogen nemen. Zat in Afrika toch wat meer vuur op de bank met Frank de Boer. Bert is gewoon een heel aardige man en dat kan soms lastig zijn.

Bij Nederland waren een paar spelers die het nog niet konden en een paar het niet meer konden, dat was, samen met al dat gereis, misschien een beetje het probleem.