De Olympische limiet net niet gehaald.

8 seconden

Het zal je maar overkomen dat je 8 seconden te laat binnenkomt voor kwalificatie voor de Olympische spelen. 8 seconden op de honderd meter OK, de 800 meter, 1500 meter, ook te begrijpen, maar 8 seconden op 42 kilometer? 2.27,32 liep ze, maar het IOC vindt 2,30.00 al prima in orde? Daar heb je zo hard voor getraind en dan roept zo’n official van het NOC dat er niet over valt te praten. Miranda Boonstra overkwam het en niemand maakt zich er verder nog druk over.

Nederland stelt zijn eigen regels, maar waarom hebben we eigenlijk eigen limieten als er ook eisen van het IOC en de IAAF zijn en je gewoon naar de spelen mag als je die eisen haalt. Laten we de limieten van Londen er maar eens bijhalen en ze eens objectief bekijken. Je kunt alleen maar tot de conclusie komen dat ze zijn verzonnen om maar een beetje bezig te zijn.

Jammer joh.

Hier zijn een paar opvallende:

Op de 100m mannen moet 10,13 worden gelopen maar IOC vindt 10,18 ook genoeg. 800m mannen 1.45,25 tegenover 1,45.60 dat is 35 honderste. Je zal 1,45.26 lopen. Wat is dat voor flauwekul en wat gaan we er aan doen. 5000m vrouwen 15,05,26 (die ,26?) volgens IOC ben je met 15,15.00 ook van harte welkom. Er is dus een Nederlandse commissie die in alle “wijsheid” heeft besloten dat, als je op 5 kilometer 10 seconden harder moet dan wat nodig zou zijn om van meneer Rogge mee te mogen doen. Lekkere stimulans voor al die atleten die nog aan hun sportcarriere gaan beginnen. Tot slot nog de 10 kilometer, daar moet je van de hoge heren een secondje harder. 27.45,00 om 27.44,00. U zult zeggen wat is nou een seconde, juist daarom, je zal hem maar net te kort komen. Jammer joh.

De reden die men zal opgeven is waarschijnlijk dat je een medaillekans moet hebben, maar dat zou dan ineens niet meer zo zijn bij één seconde langzamer op bijna een half uur rennen. Hoe groot zou onze Olympische ploeg eigenlijk zijn volgens IOC normen en hoeveel verrassingen zouden we kunnen noteren aan het eind van de spelen en hoeveel jonge sporters zouden er niet gestimuleerd worden bij alleen maar het zien van de binnenkomst van die Olympische deelnemer in zijn sport.  De begeleiding zal wel in orde zijn in Londen, daar hoeven we niet aan te twijfelen.