Een klas van 60

Als je kind in een klas van meer dan 30 leerlingen moet plaatsnemen is dat voor menig ouder reden protest aan te tekenen bij de onderwijsbond. Maakt niet uit wie er voor staat als het maar een klein klasje is. Maar stel nou eens dat we op het voortgezet onderwijs vanaf klas 3 of 4 onze leerlingen vast een beetje laten wennen aan het vervolg. Laat ze les krijgen van een topdocent in een klas van 60. Sloop die muren tussen die klassen en maak er een mooi collegezaaltje van. Er zijn docenten zat die er 60 aankunnen en er zijn er ook zat die moeite hebben met 10. Nou laten we ze die dan ook geven. Sinds de kennis op allerlei manier is te verkrijgen wordt het tijd dat het onderwijs ook een beetje een zetje krijgt. Weg met al die verouderde computers in die klas, thuis hebben ze een veel betere en zelfs de telefoon kan tegenwoordig meer. Een Apple en een beamer is meer dan genoeg voor de topdocent.

Toppers voor 60

De toppers gaan voor 60, de zwakke broeders, met alle respect, voor 20. Zielig? Helemaal niet, is juist beter voor iedereen. De topper krijgt weer een nieuwe uitdaging en de zwakkere leerling krijgt meer aandacht. 60+20=80. Lossen we toch maar mooi het lerarentekort op met 20 %.

Niemand gaat dit natuurlijk voorstellen en zeker niet uitvoeren, maar stel nou dat één school het toch eens een keertje…………