Bladerunner

BladerunnerDat loopt best lekker

Dat was nog best een spannende strijd tussen de nummer 4 en 5 op de 400 meter bij de Fanny Blankers-Koen games. Nummer 5 werd Orcar Pistorius, alias de “Bladerunner”, de man die op een zelfgefabriceerd, nou ja in ieder geval op een zelf bedacht, onderstel, bijna net hard loopt als de wereldtop. De NOS commentator vond het goed dat het mogelijk was en dat roepen we inmiddels met z’n allen, hoewel ik de indruk had dat ie er toch anders over dacht, maar ja, hij moet ook aan z’n baan denken. Er is een paar jaar terug op een, ongetwijfeld goed verzorgt, internationaal congres besloten dat Oscar met zijn systeem prima in het plaatje past van leuke spannende eerlijke wedstrijden, dus loopt Oscar van kampioenschap naar kampioenschap en loopt het, afgewisseld met wat TV optredens, bij Oscar niet alleen op de atletiekbaan best lekker. Door al dat gereis gaat het inmiddels niet zo heel erg hard meer en haalt iedereen binnen de IAAF opgelucht adem. Goede beslissing derhalve. Maar ja een precedent is geschapen en misschien is de volgende Bladerunner wel in de maak, want het is wel kassa.

Javelin Woman

Wat dacht u van de Javelin Woman, de vrouw geboren met een kort rechter armpje haalt inmiddels met haar bionische uitklaparm een afstand van 165 meter, met de speer voor de goede orde en er wordt serieus gekeken naar het aanpassen van de stadions. Zo is men in Londen bezig één kant van het stadion open te laten, zodat de speer vervolgens met een sierlijke boog in de Theems kan belanden.

Verder bereidt de Kangaroo Man zich heel gedegen voor op het hoogspringen, waarbij hij, geïnspireerd door het beestje zelf, zijn strekspieren bij TU-Delft heeft laten vervangen door ultralight carbon filaments die met een simpele druk op de knop tot een dusdanige ontbranding komen dat een hoogte van 7 meter 50 tot de mogelijkheden behoort. Het polsstokhoog springen doet hij er gewoon even bij en omdat er in de regels staat dat er met een stok dient te worden gesprongen heeft hij de polsstok vervangen door de stok die zijn hond als laatste heeft thuis gebracht, want dat gaf best geluk heeft hij gemerkt. Het moet ten slotte wel sport blijven en regels zijn regels

Een verrijking

Verder zijn er nog aanvragen in behandeling uit Afrika en wat oorloggebieden uit het Midden-Oosten, waarbij de Hammer Men wel het meest in het oog springt. De kogelslingeraar slingert zichzelf weg in plaats van de kogel en omdat de afstand uiteindelijk het zelfde blijft wordt dit bij de IAAF met gejuich ontvangen, een verrijking voor de sport want ze zaten toch altijd wel een beetje met die hamerslingeraars in hun maag. Altijd voor dag en dauw in een leeg stadion en julyleden die hun leven niet zeker waren. Nu is het ook voor de toeschouwers een bijzonder leuk onderdeel geworden en een stuk veiliger bovendien.

Ben benieuwd naar de uitkomsten van al die aanvragen.