Een lang applaus deel 2

evenementenhal

De Fred Teevenhal

Een mooi staaltje van burgerparticipatie noemde wethouder IndeKreukels het initiatief een kickboksgala te organiseren in zijn stad. Dat organisator Joop K. de laatste acht jaar van zijn oorspronkelijke detentie van twaalf jaar thuis met een enkelbandje mag uitzitten, doet daarbij niet ter zake. “Die jongen is goed bezig en heeft de buurt helemaal mee”, aldus de wethouder. En toen ook de zesenzeventig jarige meneer de Wit van nummer 36 zijn bezwaarschrift had ingetrokken en zelfs enthousiast, met een mooi nieuw gebit, uitriep dat hij helemaal fan was geworden van deze fantastische sport, stond niets de voorbereiding van dit sportieve evenement meer in de weg. En zo zal er in september in de achtertuin van Joop en twaalf aangrenzende tuinen, een ware sportkoepel verrijzen, waarbij de absolute wereldtop acte de presence zal geven en radio en TV  live verslag zullen doen. Joop mag vanwege zijn enkelband niet te ver van huis en logisch dat de enthousiaste reacties van zijn buurtgenoten hem bijna te veel werden. “Dit zal ik niet vergeten mensen”, had Joop emotioneel uitgebracht. Omdat het toch een beetje een besloten gala gaat worden en je het illegaal bezoeken door buurtbewoners niet kan uitsluiten zal op kosten van de Gemeente de hele straat met bussen een dagje naar Walibi worden gebracht, De schoolmentor van Joop zijn dochter had nog wat kritische vragen gesteld aan het college van B&W en benadrukt dat het de laatste jaren juist zo goed met haar ging. Een goed gesprek met Joop zijn beste vriend bracht uitkomst.  En zo stonden Joop en zijn inmiddels weer redelijk van haar kaakbreuk herstelde vrouw, in de voortuin de pers te woord stond. “Het wordt historisch mensen”. De Fred Teevenhal zal na het gala gebruikt worden voor allerlei door Joop geiinitieerde activiteiten. Zo zal er tien keer per jaar een dwergkonijnenbeurs worden gehouden en kunnen de leden van de nieuwe motorclub “DOT” (Dol op Teeven) op zaterdag t/m vrijdag aan de motoren sleutelen. Omdat de Gemeente wel een beetje grip op de zaak wil houden moeten aanvragen voor evenementen rechtstreeks aan de beheerder worden gedaan.

Applaus

Er ligt een voorstel om zes-entwintig gevangennissen te sluiten, dat zouden er in Frankrijk en Duitsland respectievelijk achtennegentig en honderddrie-entwintig zijn geweest. Gaan ze niet doen daar hoor.

Veel onbegrip van alle kanten met termen als onbegrijpelijk, verbijsterend, niet nagedacht, verspilling etc. Mijn conclusie is dat het niet anders kan dan dat deze beslissing genomen is in de categorie “Een lang applaus”, anders is het niet te verklaren. Zitten, aanhoren, eigen mogelijkheden inschatten en meelopen met de meerderheid. En daarna applaus.

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/gevangenis-hoogeveen-dicht-nieuwbouw-veenhuizen