Denken

Denken

Die Theo heeft het weer eens bont gemaakt. De dekselse grapjas. Hij verschijnt wel eens in de media als opiniërende BNer en als acteur, maar is eigenlijk een geniale cabaretier die schokkende grappen maakt.

In plaats van eer  moet hij nu vrezen dat hij persoonsbeveiliging nodig heeft omdat hij de volks(krant)woede over zich heen heeft gekregen naar aanleiding van een scherpe opmerking over persoonsbeveiliging voor  Geert. Het heeft ertoe geleid dat hij publiekelijk ter verantwoording geroepen wordt. (Ja ja, jongetje, kom jij maar eens voor de klas met je altijd en eeuwige grapjes.)

Ik ben tegen die persoonsbeveiliging voor Theo Maassen opdat  hij  voortaan eerst eens gaat nadenken voordat hij iets zegt! Hij vráágt er toch zelf om dat hij publiekelijk gelyncht wordt.
Onzin; Natuurlijk heeft hij nagedacht.  Erg goed zelfs lijkt me. Een cabaretier kiest zijn woorden immers zorgvuldig en wikt en weegt net zolang tot de grap schokkend genoeg is, hard genoeg aankomt, kwetsend genoeg is en genoeg effect heeft; Gelach, applaus!
Theo heeft gesuggereerd dat een politicus eerst moet nadenken voor hij iets zegt, anders vraagt hij er zelf om dat hij met de dood bedreigd wordt. Ik ben van mening dat de politicus juist wel nadenkt en goed zoekt naar de juiste bewoordingen. ‘Hoe kan ik het nóg beledigender brengen, hoe krijg ik zoveel mogelijk tegenstanders op de kast?’. Over het introduceren van de benaming kopvoddentaks is  goed nagedacht  en is gewoon bewust gebruikt , met het risico van doodsbedreigingen.

Zou het niet veel beter zijn om aan te zetten vooral  NIET meer  na te denken over wat je gaat zeggen of hoe je het zegt?  Waarom dan bedreigingen en persoonsbeveiliging? Omdat je gewoon spontaan iets hebt gezegd wat toevallig kwetsend was?  Dan zeg je toch; “Sorry jongens, niet zo bedoeld. Ah,  lange tenen? Vervelend, jammer!”  En dan kun je gewoon weer verder.
Was het maar zo simpel.  Gelukkig zijn er altijd nog cabaretiers zoals Theo Maassen die ons erover laten nadenken of we nou wel of niet moeten nadenken.