Het nieuwe winkelen deel 2

Afhaalpunten

rotondeMet de verkiezingen voor de deur kwam het persmomentje, met de gehavende meneer de Wit uit de Cor Molenaarstraat, niet ongelegen, voor Wethouder Kortzicht.  Mede door zijn bemiddeling was het weer rustig in de straat en was het afleveren van pakketten bij dhr. de Wit nog incidenteel.

Omdat niet alle vervoerders op de hoogte waren van de nieuwe situatie en omdat de boete voor het niet-afleveren van pakketjes nog steeds voor rekening van de chauffeur was, kon het voorkomen dat er toch nog wat tussendoor schoot. Weigeren van het rommelige doosje uit Antwerpen, met een kleine Pitbull-pup had De Wit niet over zijn hart kunnen verkrijgen, maar verder nam hij alleen nog de pakketten voor zijn naaste buren aan.

Later die dag presenteerde Wethouder Kortzicht trots de beleidsnota “Het nieuwe winkelen” 2015 van de Gemeente. De 150 consumenten van de Tweede Kamer hadden ingestemd met een nieuw wetsontwerp waarbij nu ook 12-jarigen mochten werken in het afhaalcentrum van Bol, Zalando of Beslist.NL. De inzet van jonge kinderen, zo was de verwachting, zou de wachttijd bij de afhaalpunten slechts met een paar minuten verlengen. Ruim binnen de door Brussel gestelde norm van vijftig minuten. De steeds agressievere houding van chauffeurs zorgen voor gevaarlijke situaties in de woonkernen en Gemeentes zijn nu verplicht met creatieve oplossingen te komen.

Consumenten

Wethouder Kortzicht had zijn oog laten vallen op het leegstaande winkelcentrum en het zou, met een paar aanpassingen en misschien een parkeergarage, de ideale locatie zijn voor het “Nieuwe winkelen” project van het kabinet. Om de sacherijnige, ontevreden klanten met hun retourpakketjes zo veel mogelijk te scheiden van de vrolijke kopers, konden aparte routes naar het afhaalcentrum worden aangelegd. De extra kosten voor deze weguitbreiding kwam volledig voor rekening van de gebruikers van het centrum, maar dat was voor de kapitaalkrachtige internet reuzen geen enkel probleem. De 33 consumenten in de Gemeenteraad klapten hun handen er bijkans op stuk.

Niet onopgemerkt door de partijleiding, zou een plaatsje hoog op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen zomaar tot de mogelijkheden behoren, voor Kortzicht. Het Zalando golftoernooi was in juni en de jaarlijkse zeiltocht met de Beslist Catamaran in juli. Ruim op tijd voor Sail2015. Live is beautiful.