De openbare babbelaar

 

bla

 

Alexander Klöpping kan goed verwoorden hoe wij om zouden moeten gaan met de moderne media. Wijsneuzig babbelt hij, los uit de pols en op ontspannen wijze erop los in kranten of op tv. Kritiekloze adepten hangen aan zijn lippen. Zie hem genieten.
Zoals vandaag in de Volkskrant, als zijn mening  wordt gevraagd over de fusie tussen Facebook en Watsapp. Wat zijn de gevaren van dit monopoly in wording willen we weten van hem. Wat weten wij immers, en waarom zien we achterdochtig slechts  gevaren? Ook leven we onder  een steen en staan slechts in flauw contact met een paar holbewoners. Wij communiceren met tamtam en rooksignaal. In deze ondertoon spreekt hij ons toe. Iedereen met een 06 nummer hoeft zich volgens hem namelijk geen zorgen te maken dat vanaf nu alles openbaar kan worden. Het kan toch al dus…waar maak je je druk over? Bovendien heeft Facebook een veel groter beveiligingsteam, dat komt heus wel goed. Hij vindt het juist een enorme verbetering! Zolang het maar modern is en vooruitgang heet, verstomt elke kritische noot.

Vraag maar niet aan deze grote denker hoe dit veiligheidsteam democratisch tot stand is gekomen of hoe dit, door wie gecontroleerd gaat worden. Misschien vindt Klöpping het een nog beter idee om dit ‘beveiligingssysteem ’te koppelen aan veiligheidsdiensten zoals de CIA. (Och, dat kon toch al?)
En wij maar geheel vrijwillig onze privacy weggeven. Ik vind Alexander een stekeblinde naïeve volger.