Door op in Meedenkers, Politiek, Simpele oplossingen.

Vraag een regionaal bestuurder naar een hoofdpijndossier en hij noemt de bibliotheek. Kost een vermogen, zitten in een veel te duur pand op een te gewilde lokatie met te duur personeel en er komt bovendien bijna niemand meer.

De oplossing

Het hoeft toch niet zo ingewikkeld te zijn want elke gemeente heeft de oplossing in een straal van minder dan een kilometer voorhanden.

Breng de biblotheek onder in het makkelijkst bereikbaar bejaarden- of seniorentehuis. Ervaren mensen die echt nog niet allemaal zijn afgeschreven en ook wat meer tijd en geduld hebben. Een topkader van vrijwilligers is snel gevonden, dat wordt nog vechten. Ook leuk voor de kleinkinderen als oma voorleest, ze zijn lekker lang open, van 8 tot 8 of zo, en de beste klanten wonen notabene binnen. Makkelijk toch.

 

Facebook Twitter Email

One Response to “De bibliotheek”

  1. Ingeborg

    Nou dat is nou nog eens ’n geweldig idee! Hebben onze ouderen van dagen weer wat meer om handen, wat dan weer scheelt in de kosten van de gezondheidszorg. Een mens met ’n doel en wat om handen is er qua gezondheid vaak ’n stuk beter aan toe tenslotte! Dan iemand die zich geheel nutteloos voelt, deze laatste krijgt vaak alleen maar meer gezondheidsklachten……..dus 2 vliegen in 1-klap!