Door op in Algemeen, Meedenkers, Politiek, Sport.

galadiner

Afgeserveerd

Smullen voor de lezer en snel gemaakt zo’n artikel, “Oprichter van Alpe d’Huzes vult zijn zakken”. Hele land in rep en roer en met de slotzin dat Coen van Veenendaal niet voor commentaar bereikbaar was, is de imagoschade wel compleet. Zooo… en nu een biertje in het stamcafé. Ik ken Coen van Veenendaal niet, maar wel de wereld van graaiers en vorkjesprikkers. Regelmatig mocht ik het ABN tennistoernooi bezoeken en het KLM of Heineken Dutch Open Golf. Om over het gala van de ISU, de internationale schaatsunie, nog maar te zwijgen. Grote mannen in blauwe blazers scheppen behendig hun bordjes vol. Niet geremd door enige bescheidenheid, laten ze serveersters de lauw geworden champagne omruilen voor volle glazen koude. Eens per jaar houden ze bij de “club” een inzameling voor arme kindertjes in Afrika, waarbij de organisatiekosten netjes onder de “vrindjes” worden verdeeld. Gefactureerd, dat wel natuurlijk. Het netto sponsorbedrag van € 1800,- wordt op een meters grote cheque, uitbundig bejubeld en de plaatselijke journalist ruimt er de voorpagina voor in. Coen van Veenendaal heeft in zes jaar tijd honderd miljoen euro bij elkaar gefikst. Samen met de mensen van het eerste uur, heeft hij een evenement neergezet wat nog nooit iemand voor hem is gelukt. Naast het geld dat werd binnengebracht, heeft hij gezorgd voor publiciteit en heeft hij meegewerkt het taboe van kanker te doorbreken. Kankerpatiënten gaan hun strijd niet meer alleen aan en familie’s komen nader tot elkaar. Allerlei instellingen over de hele wereld werken vandaag de dag samen in hun onderzoek naar kanker en gegevens worden uitgewisseld. Het beste pr-bureau van de wereld was het niet gelukt. En als het ze al was gelukt was de courtage ongetwijfeld in procenten gedeclareerd.

Niks waard

Mensen als Coen van Veenedaal zijn uiterst zeldzaam en het is een schande dat wat hij heeft bereikt, niet op juiste waarde wordt gewaardeerd. Bindend, work-o-holic, intelligent, ondernemend, onafhankelijk, gepassioneerd en wat niet meer, dat is wat je moet zijn om te bereiken wat hij heeft bereikt. Afgeslacht in de pers, gesteund nog wel door het huidige bestuur van Alp d’Huzes, zoekt Coen een goed heenkomen. Als straks in juni de duizenden de berg weer gaan bedwingen, is Coen er misschien niet meer bij. Nogmaals, het is een schande. Sla terug Coen, ze zijn niks waard.

Facebook Twitter Email

7 Responses to “En nu een biertje!”

 1. Peter

  Kleine correctie: de door jou aangehaalde Blauwe Blazers blieven geen prosecco, zij prefereren een glaasje champagne.

 2. Arthur Mekenkamp

  1-0 voor Bram. Ook ik was 1 van de velen die op de kop van een krantenartikel af gaan. Nu net de blog gelezen (zie facebook) van ene Rob en die verschaft in 1 keer helderheid, maar ja, het leed is hoogstwaarschijnlijk al geschied

 3. Coen

  Ik ben blij dat er mensen zijn als jij Bram, die zelf blijven nadenken. Je analyse is spot-on!

 4. her,am

  Iedereen die sponsor ; fiets of iets mee te maken heeft met de stichting zullen juist nu moeten opstaan en alle middelen gebruiken om Coen te steunen!
  We zijn er met zo vele en laten we dan door een paar bobo’s ons voorliegen?

 5. Nelarubanaan

  Inderdaa makkelijk om iemand af te serveren. En we geloven allemaal zo makkelijk al die media berichten. Ik wer er misselijk van. Heb alles hier in Aruba gevolgd op radio en tv. Blijf toch echt wel de buurman van onze dochter sponsoren hoor! Gewoon doorgaan dus allemaal!

 6. Frits

  Voordat er hier op Meedenkers.nl een luid applaus gaat ontstaan, wil ik wel de andere kant belichten, al is er nog zoveel over gezegd en geschreven. Ik heb de nodige reacties op Internet gezien over die 200 000 van Coen. Veel emotionele reacties van grote afkeer, maar ook van grote steun en bewondering, zoals hier. Dat laatste vind ik zeldzaam en erg bijzonder, omdat de nuchtere feiten niet in zijn voordeel pleiten. Het zal voor hem zeker prettig zijn om ook eens gehoor te vinden voor zijn kant van het verhaal.
  Maar, stel nou eens dat alle Alp D’huzes klimmers en vrijwilligers hun geleverde inspanningen op zijn manier achteraf komen declareren? Absurd natuurlijk, omdat zij zich belangeloos wilden inzetten voor dat ene doel. Maar ja, wat is dan precies het verschil met Coen?
  Ook was hem veel ellende bespaard gebleven als het KWF met Inspire2Live vooraf hardere afspraken had gemaakt over wat er voor de toegezegde 3 miljoen geleverd gaat worden. Als je beseft dat er procentueel slechts een gering gedeelte van de 100 miljoen opbrengst door Inspire2Live aan het kankeronderzoek is overgemaakt, is de commotie volkomen terecht. Als je de geleden imagoschade van het KWF er ook nog van aftrekt, blijft er onderaan de streep € 0,- over. Met dank aan Coen dus. Had hij zoiets nou niet kunnen inschatten toen hij de rekening presenteerde? Mijn vraag is, hoe groot wil je de held maken? En, hoe goed was zijn werk daadwerkelijk, kijkend naar het behaalde resultaat? Iemand die hard werkt en klinkende resultaten behaalt, zal de publieke opinie echt niet over zich heen krijgen als hij er naar verdient. Speur het betaald voetbal er maar op na. We zijn niet gek! Nee, hij had bij aanvaarding van de opdracht, ik noem maar wat, een modaal jaarsalaris moeten afspreken en daar zijn stinkende best voor moeten doen, zoals veel mensen in Nederland doen. Of, toen hij besefte dat hij wel erg veel inkomstenderving ondervond, tussentijds aan de bel moeten trekken over zijn eigen salaris. Ik hoop dat hij zich ondanks mijn reactie gesteund voelt door Meedenkers, maar zich ook schaamt.